dünya evine girme koÅŸulu ,fidan ekmek…
dünyamız her geçen gün karbon ,karbondioksit oranı ve çevre kirliliği olarak hiç de iyi olmayan ,geleceğimizi tehlikeye atan günlerini yaşamaya devam ede dursun ,olumlu haber olarak ,umut ışığı olarak uygulamalarıda yaşamıyoruz değil. oldukça umut verici , geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak yasal anlamda dayatma olması gereken bir uygulama . daha önce nikahlarda ,nikah şekeri yerine ufak çam ağaçları fidesi dağıtılmasına tanık olmuştum ,duymuştum ,bu uygulamada bir o kadar takdir edilesi , alkışlanası bir hareket . diğer belediyelerde de olması umuduyla diyip haberi sizlerle paylaşıyorum.
Fidan dikmeden dünyaevine giremiyorlar
Tokat’ın Niksar ilçesinde baÅŸlatılacak uygulamayla, dünyaevine girecek çiftlere nikah için ilçede oluÅŸturulan ”Evlilik Hatıra Ormanı”na fidan dikme zorunluluÄŸu getirilecek.
TOKAT - Niksar Orman İşletme Müdürü Dr. Mehmet Özdemir, hatıra ormanı kurma fikrinin 2007 yılında oluştuğunu söyledi.
Orman oluÅŸturulmasının emekli bir öğretmenin fikri olduÄŸunu belirten Özdemir, ”Bu fikir Orman İşletme Müdürlüğümüzce deÄŸerlendirildi. Belediye ile anlaÅŸma yapılarak da Evlilik Hatıra Ormanı oluÅŸturulmasına karar verildi” dedi.
Kurumlar arasında varılan anlaşmayı uygulamak için çalıştığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:
”Evlilik Hatıra Ormanı için yer aradık. Åžeyhler köyü yolundaki bir arazide karar kıldık. Hatıra ormanımızı amfi tiyatrosu ve her ÅŸeyiyle en iyi model haline getirmeye çalışıyoruz. Bu evlilik hatıra ormanının Türkiye’de örneÄŸi yok. Türkiye’deki orman iÅŸletme müdürlükleri arasında ilk olma özelliÄŸi de taşıyor. Bu yüzden mutluyuz.”
Evlilik Hatıra Ormanı’na önümüzdeki günlerde fidan dikilmeye baÅŸlanacağını ifade eden Özdemir, ”Törende ilk fidanı damat ve gelin birlikte dikecek. Ormanımıza fidan dikim törenine Valimiz Recai Akyel de katılacak” diye konuÅŸtu.
Özdemir, Evlilik Hatıra Ormanı projesiyle ilgili ÅŸu bilgileri verdi: ”AnlaÅŸmaya göre belediye, nikah için istenen evrak arasında Evlilik Hatıra Ormanı’na fidan dikme belgesi isteyecek. EÄŸer bu belge yok ise baÅŸvurular kabul edilmeyecek. Fidanı biz karşılayacağız. Her fidanın yanına yaÅŸ kütüğü yapılacağı için cüzi miktar da bir bedel istenebilir. Bizim buradaki amacımız yeÅŸil olan Niksar’ı daha da yeÅŸil hale getirmek.”
kaynak:ntvmsnbc

aşkım ben sana orman satın alırım